Vertalersborrel in Taichung, Taiwan

KuaLanx heeft afgelopen zaterdag een succesvolle vertalersborrel georganiseerd in Taichung, Taiwan. Er is gediscussieerd over uiteenlopende onderwerpen, zoals veelvoorkomende praktische problemen die vertalers tegenkomen, klantenwerving en professionalisering. Daarnaast was het natuurlijk een leuke kans om te netwerken, en er werden veel kaartjes uitgewisseld. Voor onszelf was het ook fijn om meer vertalers te leren kennen om mee samen te werken, al helemaal omdat we elkaar dan in ieder geval al eens ontmoet hadden.

We waren blij verrast om het aantal ervaren vertalers dat op onze vertalersborrel afkwam, en om de diversiteit aan talen die vertegenwoordigd waren. Er waren vertalers vanuit het Spaans, Japans, Frans, Nederlands en uiteraard Engels naar het Chinees. Ook waren er een aantal literair vertalers aanwezig, zodat er tijdens de groepsdiscussie ook nog een groepje literair vertalers ontstond.

Al met al was het een geslaagde middag, zeker voor herhaling vatbaar. Thinkers’ Corner, vlakbij het station van Taichung, stelden hun bovenverdieping helemaal beschikbaar voor deze activiteit. Eén van de deelnemers gaat een spin-off organiseren in Kaohsiung (Gaoxiong). Een erg leuk idee!